Salta al contingut

AJUDA PER A LES FAMÍLIES | CRIANÇA DELS FILLS

Ajuda els teus fills a fer front a tantes males notícies

Ajuda els teus fills a fer front a tantes males notícies

 Hui en dia ens arriben constantment moltes males notícies, a sovint acompanyades d’imatges molt explícites, a través de la televisió, els telèfons, les tablets i els ordinadors i a voltes això és el que els fills també estan veient.

 Què pots fer per a què els teus fills no s’angoixen per tantes males notícies?

Com afecten les notícies als fills?

  •    A molts xiquets els afecten les tragèdies que veuen en les notícies. És possible que alguns xiquets no expressen els seus sentiments obertament, però els reportatges d’estes notícies tan tràgiques pot ser que els afecten profundament. a Si els pares estan excessivament preocupats, l’ansietat dels seus fills podria augmentar.

  •   És possible que els xiquets malinterpreten el que veuen en les notícies. Per exemple, alguns podrien pensar que això li podria passar a la seua família. Els fills més xicotets que veuen repetidament els vídeos d’un mateix incident poden arribar a pensar que això està passant sempre.

  •   Potser els xiquets tinguen problemes per a vore les notícies des de la perspectiva correcta. Ells no s’adonen que el que hi ha darrere d’estes agències de notícies, en realitat, són empreses que es beneficien econòmicament per tindre una gran audiència. Per això, pot ser que exageren una notícia per a atraure l’atenció de l’audiència.

Com pots ajudar els teus fills a afrontar l’ansietat que els produïxen les males notícies?

  •    Limita el temps que passen veient males notícies. Això no vol dir que el teu fill haja d’estar absent del que està passant en el món. Però també és veritat que servix de poc que els teus fills estiguen sempre veient o escoltant males notícies.

     «A voltes comentem massa detalls sobre alguna mala notícia, sense adonar-nos en quant pot afectar els nostres fills el que parlem.» (Maria)

     Principi bíblic: «Una pena al cor deprimeix» (Proverbis 12:25).

  •   Escolta’ls amb atenció i respon amb empatia. Si veus que és molt difícil que el teu fill parle del que ha passat, podries suggerir-li que ho expresse en un dibuix. Parla amb el teu fill de les seues preocupacions de manera que t’entenga i evita utilitzar detalls innecessaris sobre el que ha passat.

     «La nostra filla pareix que se sent millor quan ens assentem amb ella i l’escoltem. El que no funciona és quan li diem: “Les coses són aixina i ens hem d’acostumar”.» (Sarahi)

     Principi bíblic: «Heu de ser promptes a escoltar i lents a parlar» (Jaume 1:19).

  •   Ajuda els teus fills a vore les notícies des del punt de vista correcte. Per exemple, quan hi ha una notícia d’un segrest pot donar la sensació que això passa molt a sovint quan no és aixina. Explica’ls les mesures que has pres per a que estiguen segurs. També tin en compte que quan una notícia està d’actualitat és perquè no sol passar molt a sovint.

     «Ajuda els teus fills a controlar les emocions perquè a sovint estan relacionades amb els pensaments. Aixina que si ajudem als nostres fills a centrar-se en coses positives, seran capaços de vore la llum al final del túnel.» (Lourdes)

     Principi bíblic: «L’home prudent, abans de parlar, pensa, i allò que diu convenç més» (Proverbis 16:23).

a És possible que els xiquets exterioritzen la seua ansietat fent-se pipi en el llit o que tinguen por d’anar a l’escola i separar-se dels seus pares.